تاثیر مثبت آبخیزداری در مهار سیلاب‌های فارس

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس از مدیریت مهار ۳۰۰ میلیون متر مکعب سیلاب مهیب با اجرای پروژه‌های آبخیزداری استان خبر داد.

منصور رضایی شنبه ۱۵ مرداد ضن بیان اینکه در پی بارندگی‌های اخیر در نقاط مختلف فارس بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصد حجم برخی از سازه‌های آبخیزداری آبگیری شدند، گفت: در این راستا تعداد ۴۰۰ پروژه کوچک و بزرگ آبخیزداری و آبخوانداری در ۲۴ شهرستان استان آبگیری شدند.

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس با اشاره به میانگین خوب بارشهای گسترده در استان اظهار کرد: حجم کل نزولات جوی مهار شده طی بارش‌های چند روز اخیر در پشت سازه‌های آبخیزداری استان اعم از سیستم‌های پخش سیلاب، سدها و بندهای خاکی، ملاتی و دیگر سازه‌های آبخیزداری آبگیری شده ۱۰۰میلیون متر مکعب است. 

رضایی ادامه داد: بیشترین میزان آبگیری طرح‌های آبخیزداری مربوط به شهرستانهای فسا ونورآباد ممسنی و مربوط به پروژه‌های رحیم آباد و واصل آباد، شیدانک، تل مستکی، جونکان، تنگ اژدها گزارش شده است.

او خاطرنشان کرد: میزان ذخیره آب در این سازه‌ها بیش از ۱۵ میلیون متر مکعب گزارش شده به طوریکه برخی سازه‌ها تا دومرحله آبگیری شده است.

رضایی تصریح کرد: با اجرای این پروژه‌ها سیلاب مهیب ناشی از حدود ۳۰۰ میلی متر باران شدید و سیل آسا و تهدیدات ناشی از این سیلاب را که جان مردم، سرمایه‌ها، تاسیسات و بناها را هدف گرفته بود مهار و این تهدید به فرصتی برای تغذیه سفره های آب زیرزمینی تبدیل شد.

او گفت: پروژه حوزه شهری شهید سلیمانی دروازه قرآن (آب زنگی) شیراز به دلیل عدم بارش در آن منطقه، آبگیری نشده است.

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس خاطرنشان کرد: جلوگیری از تخریب و احیای عرصه‌های منابع طبیعی، افزایش پوشش گیاهی، کاهش حجم و شدت سیلاب‌ها، ذخیره منابع آب دائمی اعم از آبهای سطحی و زیر زمینی در هنگام کم آبی و وقوع خشکسالی‌ها را از جمله مهمترین ارمغان پروژه‌های آبخیزداری برای مناطق محروم استان است. 

رضایی با بیان اینکه در سال‌های اخیر با توجه به مشکل کمبود منابع آبی، مسئله استفاده و مدیریت بهینه از این سازه‌ها اهمیت خاصی پیدا کرده است اظهار امیدواری کرد: با همت و تلاش بیشتر و جذب به موقع اعتبارات شاهد اجرای سازه‌ها و پروژه‌های آبخیزداری در دیگر نقاط استان باشیم.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: جلوگیری از تخریب و احیای عرصه‌های منابع طبیعی و رشد پوشش گیاهی، کاهش حجم و شدت سیلاب‌ها، ذخیره منابع آب دائمی اعم از آبهای سطحی و زیر زمینی در هنگام کم آبی و وقوع خشکسالی‌ها از جمله مهمترین ارمغان پروژه‌های آبخیزداری برای مناطق محروم استان است.

انتهای پیام

Leave a Reply

Your email address will not be published.