آخرین وضعیت کرونا و اولویت های مجموعه سلامت فارس اعلام شد

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ورود به شیراز، با اعضای هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز دیدار کرد.

به گزارش ایران ریپورتس، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «بهرام عین اللهی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که به عنوان نماینده هیات دولت به شهرستان های جنوبی فارس سفر کرده بود، در ادامه سفر خود وارد شیراز شده و ابتدا در مجتمع فرهنگی ولایت، با دکتر «مهرزاد لطفی» رئیس دانشگاه و دیگر اعضای هیات رئیسه و مدیران ارشد دانشگاه دیدار و گفت و گو کرد.

در این نشست که با اعلام گزارش ها و اقدامات صورت گرفته در بحران کرونا و همچنین اولویت های مجموعه سلامت فارس از سوی رئیس دانشگاه همراه بود، برگزاری نشست های روزانه ستاد مدیریت کرونا در دانشگاه به عنوان محور تصمیم گیری های مدیریتی در این بحران معرفی شده که امکان مهار بهتر این بیماری را در استان به همراه داشته است.

به گفته دکتر «مهرزاد لطفی» رئیس دانشگاه، در طی بیش از ۴۲۰ نشست روزانه این ستاد، راهکارهای مهار این همه گیری از ابعاد عملیاتی و علمی مورد ارزیابی قرار گرفته و اقداماتی نظیر راه اندازی مراکز منتخب ۱۶ ساعته به مدت دو هفته پیش از دیگر مناطق کشور، راه اندازی نخستین مرکز انجام تست PCR کشور پس از انستیتو پاستور ایران در نخستین روزهای شیوع بحران کرونا، راه اندازی سه بیمارستان پشتیبان در استان و نخستین مرکز خودرویی واکسیناسیون کشور در شیراز، از دستاوردهای این نشست های روزانه بوده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه از مجموع ۱۰ هزار تخت بیمارستانی در استان، سه هزار تخت به بیماران کرونا اختصاص داده شده است، افزود: همچنین هم اکنون ۱۶ مرکز آزمایشگاهی در استان به انجام تست های تشخیصی کرونا در استان مشغول است و ۴۴ مرکز ۱۶ ساعته نیز که در روزهای پیک بیماری گاه به صورت ۲۴ ساعته فعال بوده اند، به طور متوسط پذیرای روزانه سه هزار مراجعه کننده بوده اند.

تشکیل تیم علمی تنفسی، کمیته علمی اپیدمیولوژی و تهیه گزارش های علمی ماهانه، راه اندازی سامانه CORONA LAB با هدف ثبت داده های آزمایشگاهی و سامانه برنامه ریزی برای مدیریت جامع واکسیناسیون در استان از جمله مواردی بود که دکتر لطفی در زمینه تصمیمات مدیریتی این ستاد در بعد علمی از آنها یاد کرد و گفت: همچنین با تلاش های صورت گرفته، میانگین آمار جانباختگان این بیماری در فارس، از میانگین کشوری و بین المللی پایین تر بوده است.

او با اشاره به تلاش شبانه روزی تیم های واکسیناسیون فارس برای تسریع در پوشش گسترده واکسیناسیون مردم استان، ادامه داد: در طی بیش از ۱۹ ماه اپیدمی کرونا، مسوولان استانی و به ویژه امام جمعه شیراز همکاری بسیار خوبی با مجموعه سلامت داشته اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بخش دیگری از صحبت های خود در دیدار با وزیر بهداشت به معرفی بیشتر این مرکز آموزش عالی پرداخته و افزود: دانشگاه علوم پزشکی شیراز با دارا بودن بیش از ۱۰ هزار دانشجو، نخستین دانشگاه کشور است که موفق به واکسینه کردن دانشجویان شده است.

او فعالیت حدود هزار عضو هیات علمی در این مجموعه، شامل ۱۷۸ استاد تمام، ۳۴۱ دانشیار، ۴۹۶ استادیار و ۴۹ مربی در ۱۸ دانشکده علوم پزشکی استان از جمله دانشکده مجازی و فعالیت حدود ۶۰ مرکز پژوهشی را از توانمندی های این مرکز آموزش عالی در حیطه های آموزش و پژوهش علوم پزشکی در کشور برشمرد.

دکتر لطفی همچنین با اشاره به فعالیت ۳۴هزار نیرو در بخش های مختلف دانشگاه علوم پزشکی شیراز، این مجموعه را از بزرگترین مراکز دانشگاهی کشور دانست و ادامه داد: در حیطه خدمات درمانی فارس نیز هم اکنون ۶۸ بیمارستان در حال خدمت رسانی به بیماران بوده که از این تعداد، ۴۳ بیمارستان دانشگاهی و مابقی به صورت غیردولتی، خیریه و خصوصی هستند.

دکتر عین اللهی وزیر بهداشت نیز در این نشست با دریافت نقطه نظرات اعضای هیات رئیسه دانشگاه پیرامون اولویت های مجموعه سلامت فارس، از پیگیری برای پیشبرد پروژه های مهمی نظیر بیمارستان نمازی ۲، بیمارستان اعصاب و روان شهر صدرا، درمانگاه ویژه بانوان حضرت زینب(س) و بیمارستان حضرت صدیقه طاهره(س) میانرود خبر داد.

در این نشست معاونان و مدیران ارشد دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز پیرامون مسایلی نظیر پروژه های بهداشت و درمان استان، برنامه پزشک خانواده شهری و مهم ترین چالش های حوزه سلامت فارس را در حوزه های تحت مدیریت خود با وزیر بهداشت، در میان گذاشتند.

Leave a Reply

Your email address will not be published.