تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی در این خصوص گفت: در ماه مبارک رمضان با تغذیه صحیح و علمی هنگام افطار و سحر، می‌توان از تشنگی شدید، بی حالی و مشکلات گوارشی جلوگیری کرد.

، به گزارش ایران ریپورتس، فاطمه عالیشوندی کارشناس تغذیه و رژیم درمانی در این خصوص گفت: ماه رمضان یکی از زیباترین و پربرکت ترین ماه های سال است که از شور و نشاط معنوی ای برخوردار می باشد.

وی ادامه داد: در این ماه از کوچک گرفته تا بزرگ همه و همه به دنبال ثواب معنوی ای هستند که در این ماه می توانند به دست آورند اما یکی از موضوعاتی که در این ماه افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند، انتخاب مناسب ترین غذاهای ماه رمضان است چراکه در این ماه عادات غذایی کمی تغییر کرده و افراد برای مدتی طولانی باید گشنگی و تشنگی را تحمل کنند.

به گفته وی، در ماه رمضان بخصوص در مواقعی که روزها طولانی است و هوا گرم می‌باشد مهم است که شخص به گونه‌ای تغذیه خود را تنظیم کند تا دچار تشنگی و گرسنگی نشود و افت قند خون، سر درد و علائم عصبی در فرد بروز نکند. مسئله‌ ی بسیار پر اهمیت در ماه مبارک رمضان وعده سحری می‌باشد.

این کارشناس تغذیه اظهار داشت: بسیاری از افراد وعده سحری را حذف می‌کنند که کار بسیار نادرستی است. نخوردن سحری باعث می‌شود که بدن طولانی مدت کربوهیدرات دریافت نکند و در نتیجه آن دچار افت قند خون، بی حالی و سردرد، سرگیجه و در طول روز عصبی شوند. آب را به میزان کافی در وعده سحری باید  مصرف کرد تا از تشنگی در طول روز جلوگیری شود.

وی ادامه داد، همچنین بجای نوشیدن آب خیلی زیاد می‌توان برای رفع تشنگی از سبزیجات و میوه‌ها که حاوی آب زیاد هستند استفاده شود در وعده سحری باید مصرف نمک را کاهش داد زیرا نمک باعث تشنگی در طول روزه داری می‌گردد. ضمنا در وعده سحری از مواد گوشتی به مقدار زیاد علاوه بر عوارض بر بدن، عامل تشنگی هم خواهد بود مصرف زیاد چای در وعده سحری موجب دفع آب بدن می‌گردد و انسان را تشنه می‌کند.

این فعال حوزه پزشکی همچنین تاکید کرد: بیش‌تر در وعده سحری غذاهای پخته و میوه‌‌ها و سبزیجات تازه و پخته به میزان کافی مصرف شود.

وعده افطار در ماه مبارک رمضان

او می گوید: بهتر است افراد افطار خود را با شیر گرم، چای کم رنگ یا آب ولرم شروع کنند و پس از آن از گردو و پنیر کم نمک همراه نان، عسل و خرما می‌توانند استفاده کنند.

این کارشناس اظهار داشت: از صرف وعده شام با افطار باید اجتناب کرد و در وعده شام نباید مواد غذایی سنگین را استفاده کرد.

وی در ادامه بیان کرد: در طول روزه داری در ساعات اولیه صبح پیاده روی تاثیر مثبتی بر سلامت افراد خواهد داشت خصوصا افرادی که افزایش وزن دارند و پیاده روی و ورزش‌ های سبک موجب می‌شود که از افزایش وزن که در بسیاری از افراد در این ماه یا پس از ماه رمضان به وجود می‌آید جلوگیری شود بیش‌تر افرادی که در ماه رمضان از مواد شیرین زیاد مصرف می‌کنند مانند زولبیا و بامیه پس از این ماه افزایش وزن خواهند داشت.

بجای مصرف مواد خیلی شیرین توصیه می‌شود از مواد نشاسته‌ای مانند نان، برنج و سیب زمینی استفاده کرد زیرا این مواد غذایی قند خود را به تدریج آزاد می‌کنند و در نتیجه فرد در طول روزه داری دچار افت قند خون نمی‌شود.

میزان خواب افراد در روزه‌ داری

فاطمه عالیشوندی کارشناس تغذیه و رژیم درمانی در خصوص میزان خواب افراد در روزه داری نیز این چنین می گوید: بسیاری از افراد در ماه رمضان کم می‌ خوابند و این کم خوابی بر سلامت فرد تاثیر منفی خواهد داشت خواب بعد از ظهر در این ماه بسیار مفید خواهد بود بیداری تا دیر وقت توصیه نمی‌شود زیرا مانع از آن می‌شود که فرد بتواند برای سحری بیدار شود و یا مدت زمان کافی برای وعده سحری نداشته باشد.

فرصت مناسب در این ماه برای افرادی که اضافه وزن دارند

وی اذعان کرد: این ماه برای افرادی که عادت به ریزه خواری دارند و در اثر آن اضافه وزن پیدا کردند زمان خوبی برای ترک این عادت است. و از غذاهای سرخ کردنی استفاده نکنند و پیاده روی در ساعات اولیه صبح را داشته باشند می‌توانند وزن خود را در انتهای این ماه کاهش دهند.

او در همین راستا بیان کرد: در صورتیکه با پیاده روی در طول روز انرژی خود را از دست دهند با پیاده روی پس از افطاری می‌توانند وزن خود را کاهش دهند و از مصرف زیاد زولبیا و بامیه که باعث چاقی در افراد می‌گردد خود ‌داری کرد.

این فعال حوزه پزشکی اظهار داشت: بسیاری از افراد به دلیل آنکه فکر می‌کنند چون وعده‌های غذایی در ماه رمضان به 2 وعده کاهش یافته بین افطار تا سحر به جبران آن می‌توانند مواد غذایی بیشتری مصرف کنند و این طرز فکر نادرست موجب افزایش وزن بسیاری از افراد در انتهای ماه مبارک رمضان خواهد داشت.

فاطمه عالیشوندی کارشناس تغذیه و رژیم درمانی در پایان این گفت و گو توصیه می کند: با تغذیه صحیح و سلامت در ماه رمضان می‌توان از مشکلات گوارشی، تشنگی شدید، بی حالی و سستی جلوگیری کرد. مصرف میوه و سبزی در این ماه فراموش نشود و از مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی اجتناب گردد.

خبرنگار: فاطمه شعبانی

انتهای پیام /

Leave a Reply

Your email address will not be published.