روند کاهشی کرونا در جهان و افزایشی در ایران

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: براساس اطلاعات استخراج شده از سامانه نماگرکووید-۱۹، میزان رشد متوسط روزانه مبتلایان این بیماری در دنیا از ۷.۹۲ درصد در فروردین ماه به ۱.۷ درصد در تیرماه کاهش داشته اما در ایران روند افزایشی بوده است.

به گزارش ایران ریپورتس98، محمدجواد دهقانی گفت: میزان رشد متوسط روزانه مبتلایان ایران در همین بازه زمانی از ۵.۰۸ درصد به ۱.۰۴ درصد کاهش یافته اما با این حال برخلاف سایر کشورهای مشابه، هنوز روند گسترش بیماری در کشور افزایشی است.

به نقل از اداره روابط عمومی و همکاری‌های علمی بین‌المللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، او افزود: منظور از کشورهای مشابه، ۱۲ کشوری است که انتشار بیماری در آنها تقریبا در یک بازه زمانی یکسان انجتم شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که میزان رشد متوسط روزانه در تیرماه برای کشورهای برزیل با ۲.۲۸ درصد، آمریکا با ۱.۷۶ درصد، پاکستان با ۱.۴درصد و ایران با ۱.۰۴ درصد بالاترین میزان را در میان کشورهای مشابه داشته‌اند.

دهقانی ادامه داد: میزان رشد متوسط فوتی ایران از میزان ۱.۱۱ درصد در اردیبهشت ماه که در خرداد به ۰.۹۷ درصد کاهش یافته بود مجددا در تیرماه به ۱.۴ درصد افزایش یافته که این بالاترین میزان در ۳ ماه گذشته است.

سرپرست ISC گفت: نتایج و آمار در سامانه کووید-۱۹ به همراه تحلیل مربوط به ۱۲ کشور مورد نظر و متوسط نرخ رشد روزانه در چهار ماه اخیر آنها در جدول ۱ نشان داده شده است. میزان رشد متوسط بیماری در چهار ماه اول سال در دنیا و همه کشورها روند کاهشی داشته است. با این حال این روند برای برخی کشورها کاملا ملموس و معنادار است. به طور خاص، رشد متوسط مبتلایان در فروردین ماه در کشورهای ایتالیا (۵ درصد)، آلمان (۷.۸ درصد)، اسپانیا (۸.۳۲ درصد)، انگلیس(۱۲.۲۹ درصد)، کانادا (۱۳.۱ درصد)، فرانسه (۷.۶۴ درصد) و ترکیه (۲۰.۰۶ درصد) بوده در حالی که در تیرماه یعنی چهار ماه بعد، رشد متوسط روزانه همگی به زیر ۰.۵ درصد رسیده است.

دهقانی خاطرنشان کرد: در تیر ماه، میزان رشد متوسط روزانه ۱۲ کشور مورد نظر به ترتیب برزیل با ۲.۲۸ درصد، آمریکا با ۱.۷۶ درصد، پاکستان با ۱.۴۶ درصد، ایران با ۱.۰۹ درصد و روسیه با یک درصد، بالاترین میزان را داشته‌اند. این در حالی است که رشد متوسط روزانه در تیرماه کشورهای ترکیه ۰.۵۷ درصد، فرانسه ۰.۳۴ درصد، کانادا ۰.۳۲ درصد، انگلیس ۰.۲۵ درصد، اسپانیا و آلمان ۰.۲۱ درصد و ایتالیا ۰.۰۹ درصد بوده است. 

او گفت: در کشورهای بالای ۵۰۰ هزار جمعیت به جز روسیه، سه کشور آمریکا، برزیل و هندوستان علیرغم کاهش رشد متوسط روزانه مبتلایان، روند و شیب انتشار بیماری افزایشی است. این امر بدان دلیل است که هر چند کوچک شدن متوسط رشد روزانه مبتلایان برای همه کشورها عاملی مثبت است ولی برای کشورهای با جمعیت مبتلای بالا اثرگذاری بیشتری دارد. مثلا برای کشور آمریکا با ۴ میلیون مبتلا و رشد متوسط روزانه ۱.۷۶ درصد، به معنای افزایش جمعیت مبتلایان متوسط روزانه ۷۰ هزار نفر است در حالی که برای ایران با جمعیت مبتلای ۲۰۰ هزار نفر و همان رشد متوسط روزانه به معنای افزایش روزانه ۳۵۰۰ نفر خواهد بود.

سرپرست ISC افزود: میزان متوسط رشد روزانه بهبودی در دنیا از ۶.۸ درصد در فروردین ماه به ۲.۰۹ درصد در تیر ماه کاهش یافته است. برای ایران نیز میزان متوسط نرخ رشد بهبودی در فروردین ماه از ۷.۹۸ درصد به ۱.۸۵ درصد در اردیبهشت ماه، به ۱.۶۵ درصد در خرداد ماه و نهایتاً به ۱.۳۴ درصد در تیرماه کاهش یافته است.  

دهقانی گفت: مقایسه میزان نرخ رشد متوسط روزانه مبتلا به بیماری در چهار ماه گذشته نسبت به رشد متوسط روزانه بهبودی در ایران نشان می دهد که در چهار ماه فوق همواره میزان رشد روزانه بهبودی بیش از رشد مبتلا بوده است. مثلا در تیر ماه، رشد متوسط روزانه مبتلا به بیماری برابر با ۱.۰۹ درصد است و رشد متوسط روزانه بهبودی ۱.۳۴ درصد است.

او عنوان کرد: میزان کوچک بودن متوسط رشد روزانه انتشار بیماری و بزرگتر بودن متوسط رشد بهبودی نشانه کنترل و مقابله و سرکوب بیماری خواهد بود.

Leave a Reply

Your email address will not be published.