راه های صرفه جویی انرژی در اسپیلت ها | مصرف برق کولرگازی چقدر است؟

اگر شما در شهر گرمسیری زندگی می کنید و ناچار به خرید کولر گازی اسپیلت یا دو تکه هستید ، این مطلب برای شماست . حتما می دانید که اسپیلت ها برق زیادی مصرف می کنند و در فصول گرم سال ، کاملا قبض برق شما را در دست می گیرند.

به گزارش ایران ریپورتس98، البته اگر شما ساکن شهرهای مرکزی کشور هستید که در تابستان دمای نزدیک به 50 درچه را تجربه نمی کنید باید بدانید قطعا خرید کولر گازی انتخاب خوبی برای خنک کردن منزل نیست . چون اساسا کولر گازی برای مناطق بسیار گرمسیری طراحی شده و تعرفه برق مناطق مرکزی نیز متناسب با مصارف کولر گازی نیست و توصیه می کنیم حتما از کولر آبی استفاده کنید که ناچار به پرداخت قیمت سرسام آور مصرف بی رویه برق خواهید شد . اما به هر حال اگر الان در منزل اسپلیت دارید این مطلب را تا انتها بخوانید.

راه های صرفه جویی انرژی در اسپیلت ها

با شروع گرمای تابستان مصرف انرژی هایی همچون آب و برق در ساختمان های مسکونی و اداری به شدت افزایش پیدا می کند، به ویژه برای استفاده از دستگاه های کوچک تهویه مطبوع. به این ترتیب، با وجود قیمت های گران سوخت و کم شدن ذخایر انرژی نیاز است که همه به حفظ منابع طبیعی و محیط زیست کشورمان کمک کنیم. چند تغییر استراتژیکی در به کارگیری تجهیزات مصرفی می تواند به این موضوع کمک کند.
اگر به ناچار  از کولرهای گازی و اسپیلت ها یا هر وسیله دیگری استفاده می کنید می بایست اطلاعاتی را به دست آوریم تا علاوه بر بهره مندی از هوای خنک و مطبوع کولرهای اسپیلت در فصل گرم تابستان، در مصرف برق هم صرفه جویی کرده و هزینه های مصرفی آن را کاهش دهیم. به ویژه آنکه این روزها بحث کاهش مصرف انرژی یکی از مهم ترین مباحث در انتخاب انواع وسایل و کولر گازی است.
کولرهای گازی ، راندمان و کارایی بالا اما مصرف برق زیادی دارند که با انتخاب یک مدل کم مصرف با راندمان بالا می توان در مصرف برق تا حد زیادی صرفه جویی کرد. البته کولرهای آبی هم برق مصرف می کنند و هم آب؛ بنابراین می بایست برای هر دو دستگاه راهکارهایی برای صرفه جویی وشیوه صحیح مصرف توصیه کرد.

برچسب های مصرف انرژی

همان طور که در فصل زمستان به دلیل جهش بهای گاز مصرفی باید راه کارهایی برای جلوگیری از اتلاف حرارتی ساختمان ها یافت تا هزینه گاز متعادل شود، در فصل تابستان هم باید با انجام راهکارهایی ازمصرف بی رویه برق در کولرهای اسپیلت و هزینه های سنگین مربوط به آن جلوگیری کرد. برای این منظور ما در ادامه مطلب سعی می کنیم اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم.

چه کولری برای منزل ما مناسب است؟

1- اگر شما در بالاترین طبقه یک ساختمان سکونت دارید، به دلیل تابش نور خورشید در تابستان و انتقال حرارت آن به واحد زیر سقف باید به ازای هر مترمربع از مساحت اتاق بین 600 تا 800 (BTU) ظرفیت برودتی را در نظر بگیرید. چنانچه در طبقات وسط ساختمان ساکن هستید به ازای هر مترمربع می توانید حدود 400 تا 600 (BTU) ظرفیت برودتی برای کولر گازی یا اسپیلت مورد نیاز خود در نظر بگیرید.
2- بهتر است از کولر گازی یا اسپیلت هایی استفاده کنید که دارای اینورتر با سطح مصرف انرژی A یا B باشند. اینورترهای متناسب با میزان مصرف، دور مورد نیاز موتور را افزایش یا کاهش می دهند.
3- چنانچه در منزلتان از کولرآبی استفاده می کنید و به دلیل کانال کشی نامناسب یکی از اتاق ها خنک نمی شود. می توانید دریچه کولر موجود در این اتاق را بسته و بجای آن برای آن قسمت از خانه از یک اسپیلت یا کولر گازی مناسب استفاده کنید.
4- درمورد اینکه کدام مارک یا برند را انتخاب کنیم دقیقا نمی توان اظهارنظر کرد اما اولا این دستگاه ها از نظر ساختار و قطعات مشابه هستند و ثانیا بر اساس اینکه چه ظرفیتی و چند پنل موردنظر شما باشد، طیف محصولات آنها با هم متفاوتند. به طورکلی چون خدمات پس از فروش برای استفاده از کولرهای گازی بسیار مهم است در هنگام خرید سعی کنید خوش نام ترین کولر از نظر خدمات پس از فروش را انتخاب کنید.
5- در صورتی که کنتور برق شما 25 آمپر باشد، مجموع آمپر مصرفی اسپیلت ها یا کولرهای گازی نباید از 20 آمپر بیشتر باشد. البته آمپری که در برق مصرفی اسپیلت ها ذکر می شود آمپر راه انداز و اولیه است و پس از راه اندازی معمولا حدود 30 درصد کمتر از شدت آمپر راه انداز جریان برق نیاز خواهد بود.

مناسب ترین نحوه نصب و بهره برداری از کولر اسپیلت ها چگونه است؟

به دلیل اینکه هوای خنک اسپیلت ها از پنل داخلی به سمت روبه رو جریان دارد، باید پنل داخلی را درست در جایی قرار دهید که روبه روی محل نشستن یا حضور اعضا خانواده باشد. طول پرتاب هوای اسپیلت ها بر اساس ظرفیت معمولا بین 5 تا 10 متر است. این طرز فکر اشتباه است که لازم است کل سالن خنک شود تا شما هم خنک شوید.
از آنجایی که هوای گرم در زیر سقف انباشته می شود، بهتر است تا جایی که ممکن است اسپیلت ها را پایین تر از سقف نصب کنید. سعی کنید به نصاب خود توصیه کنید که پنل را 40 یا حتی 50 سانتیمتر از سقف پایین تر نصب نماید تا به این وسیله به افزایش جریان هوای خنک در سطح کمک نماید.
 در اماکنی همانند فروشگاه ها، رستوران ها یا دیگر فضاهایی که ارتفاع سقف تا کف در آنها بیشتر از 2.8 متر باشد سعی کنید پنل داخلی را در ارتفاع دو متری از کف محل موردنظرتان نصب نمایید.
 سعی کنید فیلترها و سطح کویل اسپیلت ها را به صورت ماهیانه شسته و تمیز کنید. این امر باعث افزایش راندمان دستگاه می شود و بسیار اهمیت دارد؛ بنابراین سعی کنید در پنل داخلی را بازکرده و به صورت ماهانه فیلترها را بشویید و سطح کویل را با دستمال مرطوب غبارروبی کنید.
 روی پنل بیرونی کندانسور دستگاه یک سایبان نصب نمایید تا دستگاه دور از تابش نور خورشید باشد و راندمان آن بهتر و مصرف برق آن کمتر شود.


 پنل بیرونی را به گونه ای نصب نمایید که هوای آزاد در پشت آن به راحتی جریان یابد.
 سعی کنید به صورت سالانه عایق لوله های بیرونی را چک کنید زیرا درصورتی که این عایق ها از بین رفته باشد اسپیلت شما مقداری از خنکی کولر را از دست می دهد.
 در سرویس سالیانه حتما علاوه بر کنترل مقدار شارژ گاز موردنیاز کولر، از نصاب بخواهید از تمیز بودن سطح فین ها و کویل های کندانسور بیرونی نیز مطمئن گردد.

مصرف برق کولرگازی چقدر است؟

مصرف برق کولرگازی چقدر است؟

حدود ۷۰ درصد از خانوارهای ایرانی در فصل گرما از کولرهای آبی و یا گازی برای خنک کردن محیط زندگی خود استفاده می‌کنند. توان کولرهای آبی در حدود ۵۰۰ وات و در مورد کولرهای گازی بالغ بر ۲۰۰۰ وات تخمین زده شده و طبق ارزیابی‌های صورت گرفته میزان مصرف برق کولرهای گازی ۵ برابر بیش‌تر از کولرهای آبی است.

 تقریبا در اکثر روزهای شش ماهه اول سال (به جز روزهای تعطیل) نقطه اوج مصرف برق بین ساعت های ۱۴ تا ۱۵ به ثبت می رسد. بررسی ها نشان می دهد که نوسان اندکی میان ساعت ها و حتی دقایق نقطه اوج مصرف برق در این روزها وجود دارد که همین موضوع نشانگر آن است که در همان ساعت ها، دمای هوای نیز به اوج خود می رسد و این عامل مصرف برق را افزایش می دهد.

به ازای هر یک درجه افزایش دمای هوا، مصرف برق بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ مگاوات افزایش می یابد. افزایش مصرف برق بین ساعت های ۱۱ تا ۱۶ هر روز، نشانگر ورود یک نوع مصرف کننده خاص به شبکه برق است. در این بین انگشت اتهام به سوی وسایل سرمایشی نشانه رفته اما مشترکان تنها با یک عمل ساده می توانند در ساعت های گرم روز (۱۱ تا ۱۶ هر روز)، ضمن حفظ رفاه و بهره گیری از باد خنک وسایل سرمایشی، از میزان قبض برق خود نیز بکاهند.

براین اساس دارندگان کولرهای گازی با تنظیم دمای این نوع کولرها بین ۲۴ تا ۲۶ درجه سانتیگراد و دارندگان کولرهای آبی با استفاده از دور کند این نوع وسایل می توانند از مصرف برق خود به میزان بسیاری بکاهند و در عین حال مبلغ قبض برق خود را نیز کاهش دهند.

میزان مصرف برق کولرهای گازی ۵ برابر بیش‌تر از کولرهای آبی

میزان مصرف برق کولرهای گازی حدود ۵برابر بیش از کولرهای آبی است، میزان مصرف برق کولرهای گازی دست دوم(مستهلک) بین ۳ تا ۴ برابر بیشتر از کولرهایی است که به صورت نو خریداری و نصب می شود و از این رو مشترکان در صورت استفاده از کولرهای گازی دست دوم، مبلغ قبض برق بسیار بیشتری را شاهد خواهند بود. همچنین باتوجه به اینکه تعرفه های برق به صورت پلکانی محاسبه می‌شود، کسانی که از کولر های گازی استفاده می‌کنند معمولا در پله‌های بالای مصرف برق قرار دارد.

چه کنیم کولرهای گازی برق کمتری مصرف کنند؟

برای کاهش مصرف برق کولر گازی کافی است در هنگام خرید کولرهایی را انتخاب کنید که دارای برچسب انرژی با درجه A یا B باشد زیرا مصرف برق کمتر و کارایی بیشتری نسبت به سایر کولرها دارند. از سوی دیگر کولرهای گازی باید متناسب با شرایط آب و هوایی مکان زندگی انتخاب شود، استفاده از کولرهای گازی مناطق معتدل در مناطق گرمسیری، ضمن افزایش مصرف انرژی، سرمادهی و عمر کولر بسیار کاهش می‌یابد.

درحالی که به گفته کارشناسان سرویس کولرهای گازی پیش از شروع فصل گرما به کارکرد بهینه آن کمک خواهد کرد، قرار دادن سایه­‌بان برای کندانسور کولرهای گازی محیط خانه را خنک تر و مصرف انرژی را کمتر می‌کند، همچنین کاشتن یک یا چند اصله درخت در نزدیکی کولر گازی حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد موجب کاهش مصرف انرژی خواهد شد.

استفاده بی‎مورد و یا همزمان از وسایل خانگی گرمازا مانند اجاق، سماور، لامپ‎های متعدد و … باعث افزایش گرمای محیط و نیاز به استفاده از کولر را افزایش می‎دهد. این درحالی است که کولرهای گازی معمولاً دارای درجه تنظیم دما (ترموستات) هستند. تنظیم دما بر روی دمای مناسب فصل گرما که بین ۲۴ تا ۲۶ درجه سانتیگراد است، که باعث می‎شود تا هنگام رسیدن دمای اتاق به درجه دمای تنظیم شده، کمپرسور کولر به طور خودکار خاموش شود و فقط فن دستگاه کار کند و بنابراین انرژی کمتری مصرف کند.

برای بهینه سازی مصرف برق لازم است توجه کنید کلید بادزن (فن) در کولرهای گازی به شما امکان می‎دهد هنگام شب، از دستگاه فقط برای تهویه استفاده کنید و هزینه برق دستگاه را به میزان زیادی کاهش دهید. همچنین برای جلوگیری از خروج سرما، اطراف پنجره‎ها و درها را با نوارهای درزگیر عایق‎بندی کنید.

در صورت امکان کولر گازی خود را در مسیر باد نصب کنید، زیرا این کار به علت کاهش فشار بر کولر باعث افزایش بازدهی آن و کاهش مصرف انرژی می‎شود. همچنین لازم است هنگام ترک ساختمان در طول روز، سیستم سرمایش را خاموش کنید.

کولرهای گازی هزینه­ برق مصرفی را هفت برابر افزایش می‌دهد

مطابق با اعلام رسمی  استفاده از کولرهای گازی تا هفت برابر هزینه برق مصرفی مشترکان را افزایش می‌دهد. استفاده از کولرهای گازی در مناطق گرم و شرجی از نظر فنی و اقتصادی مناسب است در صورتی که استفاده از این نوع خنک کننده‌ها در مناطق معتدل کشور به دلیل بالا بردن میزان مصرف برق و افزایش هزینه های برق آن، مناسب نیست.

توان مصرفی کولر گازی استاندارد، حدود چهار برابر کولرهای آبی است و این امر با توجه به افزایش پلکانی قیمت برق، می تواند بسیار حائز اهمیت باشد و تا هفت برابر موجب افزایش هزینه‌های برق مصرفی شود.

ما به مصرف کنندگان پیشنهاد می کنیم به منظور مدیریت هزینه‌های برق مصرفی در تهیه و استفاده از تجهیزات و وسایل سرمایشی به تناسب شرایط جغرافیایی با نوع وسیله سرمایشی انتخابی، تناسب حجم محل با قدرت سرمایش وسایل انتخابی، تهیه و خرید تجهیزات سرمایشی با نشان استاندارد و معتبر و دارای رتبه انرژی بالا و تعمیر و نگهداری به موقع توسط اشخاص مجاز دقت کنند.

کولرهای آبی در مناطقی که رطوبت هوا بالا است، مانند شمال و جنوب کشور از کارایی خوبی برخوردار نیستند، لذا در این مناطق از کولرهای گازی به طور گسترده استفاده می شود. لکن در مناطقی که شرایط آب و هوایی برای استفاده از کولر آبی مساعد است، استفاده از کولر گازی اشتباه است.

انتهای پیام/

Leave a Reply

Your email address will not be published.