برگزاری دومین نمایشگاه کیتکس اردیبهشت در کیش

دومین نمایشگاه بین المللی فناوری اطلاعات و ارتباطات با عنوان کیتکس ۲۰۲۲، با محوریت شرکت‌های دانش‌بنیان استان فارس، به مدت ۶ روز در مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی کیش، برگزار خواهد شد.

به گزارش ایران ریپورتس، محمدجواد مرادپور گفت: در سالی که به فرموده مقام معظم رهبری “تولید دانش‌بنیان و فناورانه، نامگذاری شده است، دومین نمایشگاه بین‌المللی فناوری اطلاعات و ارتباطات تحت عنوان کیتکس، با محوریت استان فارس، طی روزهای ۱۹ تا ۲۲ اردیبهشت، در مرکز دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی کیش، برگزار خواهد شد.

مرادپور با اشاره به اینکه اولین نمایشگاه حدود ۴ سال قبل با موفقیت برگزار شد، این رویداد نمایشگاهی را در قیاس با دوره اول، بسیار بزرگتر توصیف و اضافه کرد: این نمایشگاه با هدف تکمیل زنجیره علمی فناوری‌های ارتباطی، تسهیل تجاری سازی ایده‌های نوآورانه حوزه آی تی و تسریع ورود محصولات تکنولوژیک شرکت‌های دانش بنیان به بازارهای جهانی، برنامه‌ریزی شده است.

او با بیان اینکه تاکنون شاهد استقبال خوبی از سوی شرکت‌های فناوری اطلاعات، ایده‌پرداز و نوآور سراسر کشور خصوصا استان فارس بوده‌ایم، گفت: در دوره گذشته حدود ۷ هزار متر مربع فضای نمایشگاهی به کیتکس اختصاص داشت اما امسال فضایی قریب به ۱۴ هزار مترمربع به این رویداد تخصیص داده شده و کیفیت برگزاری و شرکت‌های حاضر در نمایشگاه نیز به مراتب بالاتر و بهتر از دوره قبل است.

مرادپور یادآور شد که همزمان با این رویداد نمایشگاهی، برنامه‌های متعدد جنبی نیز پیش بینی شده است، گفت: مهمترین برنامه‌های جنبی، نمایش مستندی تحت عنوان رویداد آینده و فیلم مستندی از اکسپو، همچنین برگزاری سمینارها، نشست‌های تخصصی و سخنرانی‌های علمی خواهد بود.

مجری نمایشگاه کیتکس، از شورای عالی مناطق آزاد کشور، سازمان منطقه آزاد کیش، اتحادیه‌ها و تشکل‌های علمی حوزه فناوری اطلاعات، صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، انجمن‌ها و تشکل‌های مختلف صنفی در حوزه برق و الکترونیک کشور و ….. به عنوان حامیان این رویداد یاد کرد.

مرادپور با یادآوری اینکه از یکسال قبل برنامه ریزی برای برگزاری این رویداد نمایشگاهی آغاز شده است، گفت: در بدو امر، شورای راهبردی تشکیل و کمیته‌های تخصصی با حضور مسئولان منطقه آزاد کیش و تشکل‌ها و انجمن‌های علمی و مجامع دانشگاهی ایجاد شد و ریاست کمیته علمی به پرفسور علی اکبر صفوی و مسئولیت کمیته اجرایی به آقای توانا، سپرده شد.

او خاطرنشان کرد که در نمایشگاه کیتکس شاهد حضور هیئت‌های تجاری از ایران، سوریه، قطر، عمان و … خواهیم بود.

مسئول کمیته اجرایی نمایشگاه کیتکس نیز با اشاره به استقرار دبیرخانه مرکزی در شیراز و ایجاد دبیرخانه‌ای در تهران برای تسهیل در برقراری ارتباط با متقاضیان حضور، گفت: دبیرخانه تهران عمدتا برای تسهیل ارتباط با متقاضیان از سایر کشورهای جهان ایجاد و فعال شده است.

رحیم توانا با اشاره به استقبال خوب شرکت‌های مادرتخصصی مستقر در تهران از این نمایشگاه، ابراز امیدواری کرد که در فرصت باقیمانده تا زمان آغاز به کار نمایشگاه شاهد اعلام آمادگی شرکت‌های مختلف دانش‌بنیان، پارک‌های علم و فناوری و مراکز شتاب‌دهی و هاب‌های مستقر در فارس و شیراز باشیم.

او دلیل انتخاب جزیره کیش برای برگزاری نمایشگاه یاد شده را، برخورداری از زیرساخت‌های مناسب نمایشگاهی، اقامتی، سالن‌های همایش و رویدادهای بین‌المللی و همچنین وجود امکان تردد آسان شهروندان سایر کشورهای جهان به آن جزیره اعلام و خاطرنشان کرد: البته رویدادهای مشابهی توسط همین تیم اجرایی، با محوریت نمایشگاه بین‌المللی فارس در شیراز، برگزار شده است و امسال هم برپا می‌شود.

توانا یادآور شد که هنوز تعداد متقاضیان شرکت در این دوره از نمایشگاه، نهایی نشده است اما شاهد حضور افراد حقیقی و حقوقی توانمندی در حوزه‌های مختلف آی تی، فناوری اطلاعات، هوش مصنوعی، ارتباطات، برق و الکترونیک، به ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان و ایده‌پرداز، از سراسر کشور بوده‌ایم.

فناوری اطلاعات جهان را در دوران کرونا سرپا نگهداشت/آی‌تی بن بست ندارد

استاد دانشگاه شیراز اعتقاد دارد که امروز ناگزیر از همراهی با جهان در پیشرفت‌های علمی هستیم، تاکید کرد که این فناوری اطلاعات بود که در دوران کرونا، جهان را سرپا نگه‌داشت.

دکتر علی‌اکبر صفوی شنبه ۲۷ فروردین در نشست خبری نمایشگاه کیتکس، گفت: طی دو سال گذشته، به دلیل وضعیت شیوع کرونا شاهد مَجازی شدن فعالیت‌ها در زمینه‌های مختلف آموزشی، تجاری، گردشگری و …. بودیم؛ این فناوری اطلاعات و ارتباطات و شرکت‌ها و افراد فعال در این زمینه بودند که به واسطه دستاوردهای علمی، از بروز مشکلات عدیده جلوگیری کردند.

صفوی با بیان اینکه بخش اعظمی از فعالیت‌ها در سطح جهان با بهره گیری از فناوری اطلاعات در حال انجام است، ورود به این عرصه را بسیار مهم، حیاتی و ضروری برشمرد و خاطرنشان کرد که امروز شرکت‌ها و افراد فعال در این حوزه، جزو ثروتمندترین‌ها قرار گرفته‌اند و کسب و کارهای این بخش جایگاهی ویژه دارند.

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی برق و الکترونیک دانشگاه شیراز با بیان اینکه، رویدادهای نمایشگاهی، مهمترین فعالیت‌ها برای تبادل اطلاعات در بخش‌های مختلف محسوب می‌شود و برای توسعه در همه ابعاد باید به شکل جدی دنبال شود، گفت: بعد از ۲ سال محدودیت‌های کرونایی یک نمایشگاه بزرگ در حوزه آی تی و فناوری اطلاعات و در گستره بین‌المللی با محوریت استان فارس و شهر شیراز در جزیره کیش قرار است برگزار شود.

او در بیان علت برگزاری این نمایشگاه در جزیره کیش را، زیرساخت‌های نمایشگاهی موجود در آن منطقه، نزدیکی با کشورهای حوزه خلیج فارس، سهولت دسترسی و بین‌المللی بودن این رویداد نمایشگاهی و اهمیت آن را مطرح کرد.

صفوی با اشاره به اینکه انجمن‌های علمی توانمند و مطرح کشور در حوزه فناوری اطلاعات و علوم مهندسی با این رویداد نمایشگاهی همکاری دارند، گفت: مهمترین برنامه جنبی این نمایشگاه، برگزاری ۱۰ سخنرانی علمی در ابعاد مختلف نظیر امنیت رمزارزها، اینترنت اشیاء، شهر هوشمند و …. خواهد بود.

دبیر علمی نمایشگاه کیتکس با اشاره به شعار سال مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری، گفت: این نمایشگاه یک حرکت مهم در سالیست که بر مبنای نوآوری‌های علمی و فناوری اطلاعات، نامگذاری شده است.

او از حضور استارتاپ‌های بزرگ حوزه آی تی کشور در نمایشگاه کیتکس خبر داد و گفت: اخبار حاکی از آنست که سهام بیش از ۵۰ درصد استارتاپهای بزرگ جهان توسط کشورهای عربی خریداری شده و این به آن معناست که در آینده شاهد تحولاتی فراوان و گسترده در حوزه خلیج فارس خواهیم بود و ما نیز باید سهم مناسبی را در این زمینه داشته باشیم.

صفوی با یادآوری اینکه هاب شیراز، جزو بزرگترین شتاب‌دهنده‌های کشور محسوب می‌شود، گفت: یکی از مسئولیت‌های مهم مدیران با دانش، فهیم و عاقل فراهم کردن بستر حضور کارشناسان مرتبط سیستم تحت مدیریت‌شان در نمایشگاه‌های مختلف است.

استاد دانشگاه شیراز با اشاره به سابقه ۲ دهه حضور در فضاهای علمی مرتبط با کامپیوتر، آی‌تی و فناوری اطلاعات، گفت: قطعا آینده بسیار نزدیک‌تر از آن چیزیست که تصور می‌کنیم؛ این موضوع را با مروری بر تحولات علمی درک خواهیم کرد.

صفوی با تاکید بر لزوم کسب شناخت از تحولات حوزه‌های مختلف علم خصوصا فناوری اطلاعات، سرعت رشد تحولات در این حوزه را شگفت‌آور و البته وحشتناک توصیف و تاکید کرد که تا یک دهه آینده، هوش مصنوعی از مغز انسان پیشی خواهد گرفت و این رخداد وحشتناکی است.

استاد دانشگاه شیراز ضمن تصریح اینکه”آی تی بن بست ندارد و اینترنت قابل محدود و مسدود شدن نیست”، خاطرنشان کرد: برای داشتن کنترل بر فضای آی تی، اینترنت و فناوری اطلاعات باید به دنبال مسیرهای علمی و قابل حصول با بهره‌گیری از نظرات کارشناسان، آگاهان و دانشمندان بود.

انتهای پیام

Leave a Reply

Your email address will not be published.