خبرنگار روزنامه تماشا در این خصوص گفت: چندی پیش به نقل از خبرگزاری تابناک بودجه ورزشی باشگاه فولاد مبارکه سپاهان اصفهان چیزی حدود ۹۳۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان اعلام شده است.
به گزارش ایران ریپورتس، محمد رضا جوکار خبرنگار روزنامه تماشا در این خصوص خاطرنشان کرد: باشگاه سپاهان اصفهان علاوه بر تیم فوتبال مردان در رشته های هندبال و فوتبال بانوان هم در سطح اول کشور فعالیت دارد.
وی ادامه داد: بی شک بیشترین هزینه این مجموعه در فوتبال مردان انجام میگیرد در حالی که طبق قانون فدراسیون فوتبال ایران سقف بودجه تیم های لیگ برتری چیزی حدود ۳۲۵ میلیارد تومان است و تیمی مثل سپاهان که در لیگ قهرمانان آسیا حضور دارد چیزی حدود ۱۸ میلیارد تومان میتواند سقف خود را افزایش دهد.
وی ادامه داد: این حال با این رقم بالای بودجه مجموعه فولاد مبارکه ،بعید به نظر میرسد که دیگر تیم های ورزشی بانوان و حتی هندبال آقایان در لیگ برتر هم حتی به یک چهارم بودجه تیم فوتبال این باشگاه نزدیک باشند. و اکثر این بودجه صرف تیم فوتبال بزرگسالان این باشگاه می شود.
به گفته جوکار، در دیگر تیم های صنعتی و معدنی ایران هم به همانند باشگاه فولاد مبارکه بودجه های سنگین و بالای صرف تیم های ورزشی خود می شود .
حال با یک مقایسه ساده میتوان دریافت که رقم کلان بودجه یک باشگاه صنعتی یا معدنی که از پول بیت المال در حال تغذیه هستند از مقدار بودجه کل ورزش چند استان بزرگ کشور هم بیشتر است.
خبرنگار روزنامه تماشا تصریح کرد: حالی که ورزش حرفه ای ایران از نداشتن امکانات زیر ساختی و حتی یک ورزشگاه استاندارد در حد بین المللی رنج میبرد ، و بعضا پای آبرو و حیثیت ورزش ایران در میان است، چنین بودجه های کلانی که چندین برابر سقف بودجه یک باشگاه های متمول است هزینه تیم داری در یک فصل فوتبالی در ایران می شود.
او افزود: همین مجموعه های بزرگ صنعتی و معدنی و دولتی علارغم صرف چنین بودجه های سنگین و بزرگ در یک فصل میتوانستند با شفاف سازی و کمی صرفه جویی والبته مدیریت دولت در حوزه ورزش، در این سالها چندین پروژه و ورزشگاه بزرگ در سطح کشور مورد بهره برداری قرار دهند ولی با مدیریت غلط و ناکارآمد سالهاست که چنین مبالغ سنگینی را بدون کوچکترین دستاوردی برای باشگاه ها و ورزش ایران به هدر می دهند.
جوکار دادمه داد: شاید استان بزرگی مثل فارس که از داشتن چنین صنایع بزرگی محروم است و دیگر صنایع بزرگاین استان هم تمایل و یا اجازه هزینه در ورزش در سطح استان را ندارند، میتوانستند با نصف و یا حداقل یک چهارم این بودجه ها کلان در یک فصل ، تحولی عظیم در ورزش و زیر ساخت های خود بوجود آوردند.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه ناعدالتی و توزیع ناعادلانه ثروت در ورزش ایران باعث شده که ورزش حرفه ای تنها در انحصار غول های صنعتی و معدنی قرار بگیرد.
این فعال حوزه ورزشی گفت: در حالی که صنایع و معادنی که همگی زیر نظر مستقیم و یا غیر مستقیم دولت هستند باید بخشی از سود و منافع آن ها هم در خدمت توسعه زیر ساخت های ورزش کل ایران قرار بگیرد، ولی تنها فقط در انحصار تیم های خاص آن مجموعه قرار گرفته است و بعضا چنان گردش های مالی بالایی شکل میگیرد،
که همین دلایل باعث ایجاد فسادهای گسترده در آن مجموعه ها و ورزش ایران شده است.
او گفت: درست به مانند فساد گسترده در همین مجموعه فولاد مبارکه اصفهان در سالهای پیش و مس رفسنجان در همین سال گذشته که ورزش ایران را تحت تاثیر قرار داد.
انتهای پیام/