تصفیه‌خانه سبزآب شیراز افتتاح شد؛ ۳ میلیون مترمکعب آب بازچرخانی و ۸ چاه آزاد می‌شود

تصفیه‌خانه محلی سبزآب شیراز با ظرفیت تصفیه سالانه ۳ میلیون مترمکعب آب به بهره‌برداری رسید؛ پروژه‌ای که با جایگزینی پساب تصفیه‌شده برای آبیاری باغات، امکان آزادسازی ۸ حلقه چاه و اختصاص منابع آن‌ها به تأمین آب شرب شهروندان شیراز را فراهم می‌کند.

به گزارش ایران ریپورتس، تصفیه‌خانه سبزآب شیراز هم‌زمان با هفته دولت و در قالب هشتادوششمین مرحله جهش عمرانی شهرداری شیراز، با حضور احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حسینعلی امیری، استاندار فارس، محمدحسن اسدی، شهردار شیراز و جمعی از مسئولان استانی و شهری به بهره‌برداری رسید.

این تصفیه‌خانه در فاز نخست ظرفیت تصفیه روزانه ۱۰ هزار مترمکعب، معادل ۱۰۰ لیتر بر ثانیه، دارد و امکان افزایش ظرفیت آن تا ۲۰۰ لیتر بر ثانیه نیز پیش‌بینی شده است.

IMG 20260829 WA0003

بازگشت ۸ حلقه چاه به مدار آب شرب

حسینعلی امیری، استاندار فارس، بازچرخانی آب را یکی از سیاست‌های اصلی استان برای مقابله با ناترازی منابع آبی دانست و گفت: این تصفیه‌خانه سالانه ۳ میلیون مترمکعب آب را تصفیه می‌کند و با جایگزینی پساب، آب مورد نیاز آبیاری باغات که پیش از این از ۸ حلقه چاه تأمین می‌شد، از محل آب بازچرخانی‌شده تأمین خواهد شد.

وی افزود: با آزادسازی این چاه‌ها، منابع آبی آن‌ها می‌تواند به مدار تأمین آب شرب شهروندان شیراز بازگردد.

امیری حفاظت از باغ‌های قصردشت را از ضرورت‌های مهم شهر شیراز دانست و مدیریت مصرف و بازچرخانی آب را راهکاری مؤثر برای کاهش فشار بر منابع آبی عنوان کرد.

۴۰ پروژه شهری در هفته دولت

محمدحسن اسدی، شهردار شیراز، از بهره‌برداری، افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۴۰ پروژه شهری با اعتباری بالغ بر ۳۱ هزار میلیارد تومان در هفته دولت خبر داد.

وی گفت: عملیات اجرایی چهار خط مترو به صورت هم‌زمان در حال انجام است و خطوط یک و دو نیز در بخش مسافری فعال هستند.

IMG 20260829 WA0004

اسدی همچنین از کاشت یک میلیون و ۵۰۰ هزار نهال و ۱۵ میلیون بذر طی چهار سال گذشته خبر داد و افزود: شهرداری شیراز با تملک باغ‌های بزرگ، از جمله باغ ۲۳۰ هکتاری، در مسیر حفظ عرصه‌های باغی و توسعه فضای سبز حرکت کرده است.

میدری: اختیارات بیشتری به مدیریت‌های محلی واگذار شود

احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در این مراسم بر افزایش اختیارات استانداران و شهرداران تأکید کرد و گفت: اداره کشور به شکل کاملاً متمرکز امکان‌پذیر نیست و ظرفیت اجرایی استان‌ها و شهرها به دلیل شناخت مسائل محلی، بسیار بالاست.

وی با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی، فرهنگی و زیست‌محیطی شیراز، این شهر را یکی از باغ‌شهرهای مهم ایران دانست و بر ارتقای خدمات و بهبود شرایط زندگی شهروندان تأکید کرد.

میدری همچنین بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای اجرای طرح‌های اقتصادی و عمرانی تأکید کرد.

IMG 20260829 WA0005

استفاده از فناوری‌های پیشرفته در تصفیه

مسعود زارعی، رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز، هدف اجرای تصفیه‌خانه سبزآب را کاهش مشکلات انتقال فاضلاب و استفاده بهینه از پساب دانست.

وی گفت: انتقال فاضلاب از جنوب‌شرق شیراز به جنوب شهر با دشواری‌های فنی و چالش‌های زیست‌محیطی همراه بود و اجرای تصفیه‌خانه محلی، امکان مدیریت بهتر فاضلاب و استفاده از پساب را فراهم کرده است.

زارعی افزود: پیش از اجرای پروژه، مطالعات دانشگاه شیراز برای شناسایی نقاط تنش در باغات این منطقه انجام شد و پس از آن، عملیات اصلاح شبکه‌ها به اجرا درآمد.

در طراحی و اجرای تصفیه‌خانه سبزآب از فناوری‌های پیشرفته‌ای همچون سیستم‌های بیولوژیکی MLE و IFAS، راکتورهای غوطه‌ور، شناورسازی لخته‌ها، فیلتراسیون میکرونی و گندزدایی نهایی با ازن استفاده شده است.

این سامانه با کاهش سطح اشغال، کنترل بو و لجن و ارتقای کیفیت پساب، امکان تولید آب بازچرخانی‌شده مطابق استانداردهای ملی برای استفاده در فضای سبز شهری را فراهم می‌کند.

بهره‌برداری از تصفیه‌خانه سبزآب، با کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی و تأمین پایدار آب فضای سبز، گامی مهم در مسیر حفاظت از باغ‌های قصردشت و مدیریت پایدار منابع آبی شیراز به شمار می‌رود.

Leave a Reply

Your email address will not be published.