مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس: شکار غیر مجاز دست درازی به حقوق حیات وحش و طبیعت است

مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس در سفر به شهرستان بوانات ضمن تجدید میثاق با شهدای گمنام و حضور در گلزار شهدا و همچنین دیدار با امام جمعه و فرماندار این شهرستان، با حضور در دومین نشست منطقه ای محیط زیست شمال فارس، به بیان اینکه شکار غیر مجاز دست درازی به حقوق حیات وحش و طبیعت است، پرداخت و اظهار داشت: این فقط انسان‌ها نیستند که از حقوق مختلف برخوردارند.

به گزارش ایران ریپورتس، عطا پورشیرزاد در این نشست که با حضور روسای محیط زیست شهرستان های شمالی فارس و جمعی از محیط بانان و کارکنان این شهرستانها برگزار شد اضافه کرد: تمام آنچه روي زمين وجود دارد، مانند كوه‌ها، درياها و حيوانات و گياهان نيز داراي حقوق مي‌باشند که ما انسان ها از نظر اخلاقی و شرعی ملزم به رعایت آنها هستیم چرا که به ویژه در دین اسلام بر مهربانی با حیوانات تاکیدات بسیار زیادی شده است.
وی اضافه کرد: استان فارس و شهرستان بوانات به دلیل وجود گونه های مختلف جانوری همواره مورد توجه شکارچیان بوده است و این افراد حتی بدون در نظر گرفتن قوانین شکار با گلوله های سربی به استقبال جانورانی می روند که بسیاری از آن ها این شهرستان را تنها برای استراحتگاه موقت خود انتخاب کرده اند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس خاطر نشان کرد: نیاز اجتماعی ما می طلبد که بیش از پیش به دین خود رجوع کنیم و اخلاق گرایی را در همه زمینه ها، بیشتر از آنچه در گذشته رعایت می شده رعایت کنیم، چنان که در اسلام تاکید شده است که به حیوان حق گفتن ناسزا را ندارید و زمانی که سوار بر حیوانی هستید اگر با فردی صحبت می کنید و صحبتهایتان طولانی شد باید پیاده شوید.
پورشیرزاد در بخش دیگری از سخنانش به برخی از مناطق محیط زیست در بوانات اشاره کرد و گفت: ما در این شهرستان منطقه شکارممنوع توت‌سیاه را داریم که از جمله مناطق مهم محیط زیست است. این منطقه که از مناطق شکار ممنوع استان فارس است در انتهای منطقه بوانات واقع شده و وسعتی نزدیک به ۲۰ هکتار دارد و زیستگاه گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری است، اما متأسفانه در حال حاضر از قابلیت‌ها و امکانات گردشگری و پژوهشی این منطقه استفاده چندانی نمی‌شود.

وی افزود: همچنین پناهگاه حیات وحش دره باغ در این شهرستان قابلیت های ممتاز در عرصه حفاظت از محیط زیست دارد و می طلبد با مشارکت مردمی ضریب حفاظت در این منطقه افزایش یابد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس همچنین بر لزوم تبیین قوانین و مقررات در این شهرستان برای بهره گیری از منابع معادن تاکید کرد و گفت: معادن این شهرستان ذخیره گاه ارزشمندی است که بهره برداری از آن باید با حفظ موازین محیط زیست همراه باشد.

پورشیرزاد، مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس در جمع روسا و محیط بانان شهرستان های شمال استان با بیان اینکه دغدغه های رفاهی برای کارکنان محیط زیست در اولویت ما قرار دارد گفت: در سال های اخیر اقدامات شایسته ای برای افزایش امکانات رفاهی محیط بانان و یگان حفاظت و نیز کارکنان محیط زیست انجام شده است .

این مسوول با اشاره به اینکه چانه زنی هایی با سازمان مرکزی برای تامین تجهیزات همکاران صورت گرفته است، ادامه داد: در مواردی برای تامین این تجهیزات موفق بوده ایم، و همچنان در تلاش برای تامین تجهیزات محیط بانان هستیم

وی در جلسه ای که با حضور روسا و محیط بانان شهرستان های بوانات، خرمبید، اقلید، آباده و سرچهان برگزار شده بود، افزود: برای مجهز شدن محیط بانان و اعضای یگان حفاظت محیط زیست به بیسیم 6 میلیارد تومان اعتبار لازم است که با تامین این اعتبارات بیسیم کل مناطق حفاظت محیط زیست استان فارس به روز خواهد شد.

پورشیرزاد گفت: بودجه های عمرانی محیط زیست و بودجه های استانی بسیار اندک است، مشکلات سخت افزاری همکاران را دیده ایم و برای رفع این مشکلات و تعهداتی که بوده است اقداماتی صورت گرفته است، علاوه بر تامین تجهیزات انفرادی محیط بانان، سازمان نیز تعداد محدودی خودرو خریداری کرده که بخشی از این خودروها به تجهیزات ترابری محیط زیست فارس افزوده خواهد شد.

پورشیرزاد در دیدار با امام جمعه شهرستان بوانات از تلاش های ایشان به منظور حفاظت از انفال الهی و همراه کردن جامعه به منظور حراست از این انفال با اهدای لوح تقدیر کرد.

وی خواستار تبیین موضوع و فرهنگ سازی از تریبون های قانونی برای مقابله با شکار غیر مجاز در این شهرستان شد.

حجت الاسلام زارع امام جمعه بوانات نیز در دیدار مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس با تقدیر از خدمات مدیر کل حفاظت محیط زیست بر لزوم فرهنگ سازی برای افزایش ضریب حفاظت محیط زیست در این شهرستان تاکید کرد.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.