آشنایی دانش آموزان فراشبندی با نحوه صحیح مصرف آنتی بیوتیک ها و راهکارهای پیشگیری از مقاومت آنتی بیوتیکی

همزمان با هفته جهانی آگاهی رسانی درباره مقاومت میکروبی، دانش آموزان مدرسه «زینبیه» و شهید «ضیاء الدین حسینی» فراشبند با نحوه صحیح مصرف آنتی بیوتیک ها و راهکارهایی برای پیشگیری از مقاومت آنتی بیوتیکی آشنا شدند.

به گزارش ایران ریپورتس، مدیر غذا و دارو شبکه در این کارگاه به معرفی انواع مختلف میکروب‌ها و داروهای آنتی بیوتیک، عوارض آنها و رعایت نکات مهم درباره زمان مصرف و نحوه مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها پرداخت.

دکتر «امیر محمد زارعی» همچنین به موضوع مقاومت آنتی‌بیوتیکی، پیشگیری از مقاومت آنتی‌بیوتیکی و جلوگیری از ابتلا به عفونت اشاره و عوامل تأثیرگذار در بروز مقاومت را نام برد.

او افزود: آنتی بیوتیک ها می توانند نجات بخش باشند، اما باید توجه داشت که استفاده از آنتی بیوتیک ها، منجر به تولید باکتریهای مقاوم نیز می شود. 

دکتر زارعی تاکید کرد: مقاومت آنتی بیوتیکی(میکروبی) زمانی رخ می دهد که میکروبی نظیر باکتری یا قارچ این توانایی را پیدا کند که داروهای ساخته شده برای نابودی آنها را شکست دهد. 

مدیر غذا و داروی شبکه افزود: اگر آنتی بیوتیک ها تاثیر خود را از دست دهند ما نیز توانایی درمان عفونت ها، از جمله عفونت هایی که منجر به عفونت خون می شوند را از دست می دهیم و از طرفی هنگامی که باکتریها مقاوم می شوند، آنتی بیوتیک ها قادر به مبارزه نخواهند بود و باکتریها زیاد می شوند.

این کارشناس غذا و دارو با تاکید بر اینکه آنتی بیوتیک ها آبنبات نیستند و باید آنها را بر اساس نسخه پزشک مصرف کرد، گفت: آنتی‌بیوتیک‌ها بر اساس نیاز هر فرد، وضعیت سلامتی، نوع بیماری و حساسیت‌های دارویی که دارد تجویز شده و مشابه لباسی است که مناسب همان شخص دوخته شده است و نباید آن‌ها را بدون مشورت پزشک به بیمار دیگری پیشنهاد داد.

انتهای پیام/

Leave a Reply

Your email address will not be published.