پزشک و دکترای تخصصی طب ایرانی و گروه آموزشی طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به بیان توصیههایی برای داوطلبان کنکور پرداخت و گفت: استفاده از آرامش دهندههایی با طبع متعدل رو به گرم برای داوطلبان کنکور توصیه میشود.
به گزارش ایران ریپورتس، دکتر سید مرتضی امامی العریضی پزشک و دکترای تخصصی طب ایرانی و گروه آموزشی طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفت و گو با خانم شعبانی خبرنگار ایران ریپورتس مهمترین اقدام در روزهای باقی مانده به کنکور را اصلاح سبک زندگی اعلام کرد و گفت: به موقع خوابیدن موجب کاهش استرس، تقویت سیستم ایمنی و افزایش تمرکز میشود. همچنین اگر تحرک کافی ندارید، حتما سعی کنید روزانه حداقل ۱۰ تا ۱۵ دقیقه فعالیت آرام، نرمش یا پیاده روی با سرعت کم داشته باشید؛ چراکه تحرک، تمرکز و جریان خون مغزی را افزایش میدهد.
وی ادامه داد: ایام کنکور، مهمترین و سازندهترین ایام برای دانشآموزان است، در این ایام، برای بهبود عملکردهای مغزی و کسب نتایج بهتر در آزمون های کتبی ، دانشآموزان در روزهای نزدیک به امتحان باید تدابیر و توصیه های غذایی ویژه ای را رعایت کنند.
به گفته دکتر امامی العریضی، غذای مناسب برای فرد میتواند اسباب آرامش روحی، سلامت جسمی و حتی تیزهوشی را مهیا سازد؛ میدانیم که تیزهوشی و کندذهنی، دو مرحله دارد، یک مرحله جبلی، ذاتی و ماندگار است و یک مرحله آنی و موقتی، حتی کسانی که تیزهوش فوقالعاده هستند اگر غذای ناگوار و نامناسب میل کنند، مثلاً ماست، دوغ، سرکه، پنیر مصرف کنند، دچار کندذهنی مقطعی» میشوند.
پزشک و دکتر ای تخصصی طب سنتی ایرانی خطاب به افرادی که از یبوست رنج میبرند و وضعیت گوارشی چندان مناسبی ندارند، افزود: حتما باید در این هفته اقدامی برای بهبود و کنترل این مشکل انجام دهید؛ یکی از راههای سریع و در دسترس، مصرف روزی ۶ عدد انجیر تازه، ۲ عدد قبل از هر وعده غذایی است.
او ادامه داد: افراد لاغر اندام با پوستی تیره و موهای خشک که با مشکل یبوست دست و پنجه نرم می کنند، بیان کرد: این افراد میتوانند یک تا ۲ قاشق غذاخوری خاکشیر را بعد از شستشو در آب جوش بریزند و بعد با کمی عسل شیرین و میل کنند. مصرف این نوشیدنی صبحها به صورت ناشتا یبوست را برطرف میکند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در ادامه برخی توصیههای تغذیهای را در این رابطه برشمرد و گفت: بهترین ماده غذایی در وعده صبحانه، زرده تخم مرغ عسلی است، بهتر است از سفیده آن استفاده نکنید. زرده تخم مرغ خون رسانی را افزایش میدهد.
این متخصص طب سنتی خاطرنشان کرد: مصرف مربای سیب و و به علاوه بر تقویت قلب و مغز و کبد، به بهبود وضعیت گوارش کمک میکند.
این فعال حوزه طب سنتی تصریح کرد: افراد لاغر میتوانند مربا را با خامه یا کره مصرف کنند، اما اگر فردی اضافه وزن دارد بهتر است آن را گلاب شور کرده و فقط جرم مربا را با نان سنگ استفاده کنند.
وی در همین راستا خاطرنشان کرد: شیر بادام هم به عنوان میان وعده عصرانه بسیار مقوی است. پوست قهوهای ۱۰ تا ۲۰ دانه بادام را جدا کنید در یک لیوان آب با کمی عسل، گلاب و زعفران مخلوط و میل کنید. این نوشیدنی نشاط شما را افزایش میدهد و کمک میکند دیرتر خسته شوید.
وعدههای اصلی ناهار و شام
دکتر سید مرتضی امامی العریضی متخصص طب سنتی و عضو در خصوص وعده های اصلی ناهار و شام نیز میگوید: در این وعدهها از غذاهای دیر هضم استفاده نکنید، چراکه خوابتان دچار اختلال میشود.
وی در همین راستا ادامه داد: اگر برنج میخورید بهتر است در این روزها حجم آن را کم و سعی کنید به صورت آبکش و با افزودنی مثل شوید، زیره و زعفران همراه باشد.
به گفته دکتر امامی العریضی، گوشت، مرغ یا بلدرچین آب پز یا کبابی نیز برای وعده های اصلی گزینههای مناسبی هستند چراکه هضم راحتتری دارند و مصرف آنها موجب میشود هوشیاری بهتری داشته باشید
این فعال حوزه طب سنتی افزود: پرهیز از مصرف ترشی، چراکه مصرف ترشی ضعف سیستم عصبی را به همراه دارد و ممکن است منجر به فراموشی برخی مطالب شود.
پیشنهاداتی برای کاهش استرس
این متخصص طب سنتی در پایان افزود: یکی از بهترین اقدامات برای کاهش استرس بوییدن سیب، به، گلاب، گل مریم، گل یاس، بهار نارنج و بیدمشک است. سعی کنید یک عدد سیب کنار تختتان قرار دهید.
وی ادامه داد: مصرف دمنوش به و سیب با کمی زعفران و دمنوش بادرنجبویه نیز در این روزها توصیه میشود. البته افرادی که مزاج گرم و اندام لاغری دارند بهتر است در مصرف زعفران افراط نکنند، چراکه ممکن است منجر به تپش قلب شود
دکتر سید مرتضی امامی العریضی در خاتمه با اشاره به اینکه مصرف مواد غذایی با طبع گرم همچون زنجبیل ممکن است باعث بیقراری و اضطراب شود، بیان کرد: نوشیدنی ترکیبی از یک قاشق مرباخوری تخم بالنگو، نصف لیوان گلاب و نصف لیوان آب با کمی شکر بهترین گزینه برای همراه بردن سر جلسه کنکور است، چراکه علاوه بر تامین آب مورد نیاز بدن، منجر به کاهش اضطراب میشود.
خبرنگار/ فاطمه شعبانی