تشدید آسم در فصل بهار و روش نوین در درمان آسم مقاوم و شدید

 کارشناس بیماری های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند با اشاره به اینکه در فصل بهار احتمال به آسم وجود دارد گفت: فصل بهار می تواند آغازی براي ابتلا به بيماری های تنفسی و حساسيت زا باشد، آسم از جمله بيماري هايي است كه نشانه های ابتلا به آن در بهار پررنگ تر می شود.

به گزارش ایران ریپورتس، لیلا بیرامی کارشناس بیماری های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند در خصوص عوامل ایجاد آسم گفت: در ایجاد آسم عوامل ژنتیکی و محیطی نقش دارد. آسم معمولا در افراد با زمینه آلرژی مانند رینیت آلرژیک و درماتیت آتوپیک ایجاد می شود.

این کارشناس بیماری های غیر واگیر با بیان اینکه ماده حساسیت زا یا آلرژن ماده ای است که باعث واکنش های آلرژیک در انسان می شود افزود: سیستم ایمنی بدن برخی افراد این مواد را به عنوان یک جسم خارجی و خطرناک شناسایی کرده و سریعا نسبت به آن واکنش نشان می دهد و باعث حضور عوامل التهابی و به دنبال آن بروز علایم می شوند. این عوامل در آسم موجب التهاب و تنگی برگشت پذیر راههای هوایی، خروج مایع از عروق کوچک، افزایش ترشح موکوس و در نتیجه علایم آسم می گردد.

وی درباره آلرژن های محیطی گفت: آلرژن های محیطی مانند مایت خانگی، چمن ،گرده درختان ، موی گربه و سگ، و غیره موجب بروز و تشدید آسم می شود.

او تصریح کرد: در فصل بهار به دلیل افزایش گرده گیاهان، چمن و قارچ ها در بیماران افزایش شدت آسم دیده می شود، زیرا که این آلرژن های استنشاقی پس از ورود به مجاری تنفسی موجب آزاد شدن عوامل التهابی مانند هیستامین و تنگی راههای هوایی می گردد. به علاوه هوای سرد، خشک و تنفس سریع، به دلیل افزایش غلظت مایع پوشاننده مجاری هوایی و به دنبال آن آزاد شدن عوامل التهابی ، خود برانگیزاننده آسم هستند.

بیرامی اذعان داشت: باران های بهاری نیز می تواند گرده ها را در هوا پخش کند و آن را به سطوحی که مردم می کشند، ببرند و همچنین موجب شکستن گرده ها به ذراتی می شوند که نه تنها به راحتی در معرض استنشاق قرار می گیرند بلکه حاوی غلظت بالایی از موادی است که پاسخ های التهابی بافت را افزایش می دهد.

وی افزود: در هوای آرام (سایر فصول ) گرده ها بزرگ هستند و معمولا ازطریق بینی فیلتر شده و در نتیجه به راه های هوایی کوچک ریه نمی رسند که موجب بروز علایم آسم شوند.

بیرامی خاطر نشان کرد: برخی عفونت های ویروسی مهم در فصل بهار افزایش می یابد که باعث افزایش شدت بیماران برنشیت مزمن یا فیبروز ریوی می شوند. با توجه به دلایل فوق تشدید آسم در فصل بهار قابل توجیه می باشد.

کارشناس بیماری های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان  فراشبند با تاکید بر اینکه بیمارانی که دچار تشدید آسم در فصل بهار می شوند بهتر راست در این فصل کمتر از خانه خارج شوند و در بیرون از خانه از ماسک استفاده کنند توصیه کرد: این افراد بهتر است بیشتر به رژیم خود توجه کنند و مصرف غذاهای تند و ادویه دار را به حداقل برسانند، مرتب خانه خود را گردگیری کنند و ملحفه های تخت را بشورند، از مصرف منظم داروهای خود غافل نشوند و در صورت عدم کنترل آسم مجددا به پزشک مراجعه کنند.

وی در خاتمه گفت:  ترموپلاستی نیز، روش نوینی در درمان آسم مقاوم و شدید است که در این روش از رادیو فرکونسی جهت ار بین بردن عضلات صاف برونش استفاده می شود و راههای هوایی باز شده و آسم کنترل می شود.

خبرنگار: فاطمه شعبانی

Leave a Reply

Your email address will not be published.